Stage That! - Boek uw eigen podiumartiesten.

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Kris Van Spitael

stand-up_comedian_krisVlaamse Stand-up comedian 

boek deze artiest! | boek het gehele Independent Comedy-collectief (zie info onderaan)  

Genre: Stand-up Comedy

Kris Van Spitael kreeg begin 2010 op de lustrumviering van JCI Gent, een vereniging voor jonge ondernemende mensen, de eerste gelegenheid stand-upper te zijn voor 130 mensen in het Hotel Marriott te Gent. Dit viel in goede aarde...

ster_evaluatie_4 | reviews | bekijk filmpje | meer info over de boekingsprocedure |  


Kris Van Spitael (geb. 19 maart 1974, Dendermonde) kreeg begin 2010 op de lustrumviering van JCI Gent, een vereniging voor jonge ondernemende mensen, de eerste gelegenheid stand-upper te zijn voor 130 mensen in het Hotel Marriott te Gent. Dit viel in goede aarde en een fanpagina werd opgericht door enkele overtuigde aanwezigen. De naam KrisCoMedie zag op Facebook het levenslicht. 
Op 14 maart 2010 won hij tot zijn eigen verrassing de wedstrijd georganiseerd door Represent in Oostmalle met in de jury Jeroen Leenders (winnaar Leids Cabaretfestival 2010). Op 2 april 2010 won hij een wedstrijd voor beginnende comedians in Glabbeeks Reetrock's got talent. 
Zijn humor valt te omschrijven als droogkomisch. Steven Goegebeur verwees naar hem als ‘een woordkunstenaar’. Na zijn “eerste keer” trad hij ondertussen al op van Hamont (tegen het Nederlandse Eindhoven) tot Oostende, maar voornamelijk daar tussenin. Hij zoekt de dubbelzinnigheden in de taal in snel tempo op, maar spreekt veelal traag en gearticuleerd. 

Hij schuwt ook de controverse niet. Niet het meest opzienbarende succes aller tijden, maar evenmin de eeuwige mislukkeling. Een loser met de ambitie te winnen. Op zijn zorgvuldig onderhouden mesthoop der persoonlijke frustraties kweekt hij witte comedychampignons. Laat het u smaken!

Winnaar Comedy@Represent 2010
Winnaar REeTROck's Got Talent 2010
Geselecteerd voor de Canvasminuut 2011

Deze artiest behoort tot het Comedy-collectief Independent Comedy. Een optreden van het volledige Comedy-collectief kan vanaf 120€ tot 470€ voor 30min à 2u. Independent Comedy is een collectief van onafhankelijke comedians die samen, maar elk in hun eigen stijl, een avondvullende show brengen. De prijzen zijn berekend zonder klank en licht.

Terug naar Stand-up Comedians